2
Kérhetnék egy egyedi halas recit?
A párom imádja a halat és ezért mindig kell új recept. Lécci írjatok valami igazán finomat, köcce.
A párom imádja a halat és ezért mindig kell új recept. Lécci írjatok valami igazán finomat, köcce.
Tonhalkrém 1 db tonhal natúr lében (konzerv)
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
aki szereti, csípős paprikát is keverhet bele
Elkészítés:A levet leöntjük a halról, összekeverjük a majonézzel és mustárral,
Sztroganov-tőkehal
80 dkg tőkehalfilé
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 fej vöröshagyma
5 dl halalaplé ( lehet zöldséges is )
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál mustár
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
Ízlés szerint tengeri só, bors
2 db ecetes uborka
Fél csokor petrezselyem
A halat bedörzsöljük a frissen facsart citromlével és kb. 15 percig hűtőben pihentetjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felforralt alaplében a kapribogyóval együtt 5 percig főzzük.
A hagymás, kapribogyós alapunkat 3 evőkanál vízben csomómentesre elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, majd ízesítjük a sűrített paradicsommal, a sóval, borssal, mustárral, a pirospaprikával és a maradék citromlével.
Az uborkát apró kockára vágva hozzáadjuk. Közben elővesszük a hűtőből a halfilénket, felkockázzuk és a mártásba kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike