Tud valaki valami házilag kifejlesztett szárnyashoz kiváló fűszer-kombinációt? köcsi:P
Válaszok
2012-3-14
Franciska mondja:
Anyum ezekből a hozzávalókból szokta készíteni:
10 dkg tengeri só
15 dkg pirospaprika
fél evőkanál zsálya
2 evőkanál petrezselyem
1kk mustármag
1 ek szárított fokhagyma
1 ek borsikafű
1 ek majoranna
1 kk őrölt fekete bors
Hozzávalók:
10 dkg tengeri só
15 dkg pirospaprika
fél ek zsálya
2 ek petrezselyem
1 kk őrölt mustármag
1 ek szárított fokhagyma
1 ek csombord/borsikafű/
1 ek majoránna
1 kk őrölt feketebors
Az őrölt, por formájú alapanyagokat alaposan összekeverjük.
Aromatartó, légmentesen záródó sötétszínű, fűszeres üvegben tároljuk.
A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem, és egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem.
Két-három hónapig használható.
A hozzávalókat, célszerű bioboltban beszerezni.
Grillcsirkéhez, csirkesülthöz használjuk.
Ez a fűszerkeverék, használható pácnak is. Egy púpos evőkanálnyi fűszerkeveréket, egy deci olívaolajjal, és egy citrom levével elkeverem. A húsra dörzsölve, minimum egy óráig hagyom a húst pácolódni.”
Anyum ezekből a hozzávalókból szokta készíteni:
10 dkg tengeri só
15 dkg pirospaprika
fél evőkanál zsálya
2 evőkanál petrezselyem
1kk mustármag
1 ek szárított fokhagyma
1 ek borsikafű
1 ek majoranna
1 kk őrölt fekete bors
Ezeket össze kell keverni és légmentesen lezárni…
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFűszerkeverék szárnyasokhoz, én ezt használom:
Hozzávalók:
10 dkg tengeri só
15 dkg pirospaprika
fél ek zsálya
2 ek petrezselyem
1 kk őrölt mustármag
1 ek szárított fokhagyma
1 ek csombord/borsikafű/
1 ek majoránna
1 kk őrölt feketebors
Az őrölt, por formájú alapanyagokat alaposan összekeverjük.
Aromatartó, légmentesen záródó sötétszínű, fűszeres üvegben tároljuk.
Gyors, könnyű elkészíteni és finom is! xD
Csentem egyet én is néked:
“Sültcsirke fűszerkeverék
Hozzávalók:
· ½ tk koriandermag
· 1 tk római kömény
· 1 tk fehér bors (egész)
· 2 tk. fűszerpaprika (édes)
· 2 tk kurkuma
· 1 tk őrölt gyömbér
· 2 tk fokhagyma granulátum
· 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna
· ½ tk cayennebors
Elkészítés:
A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem, és egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem.
Két-három hónapig használható.
A hozzávalókat, célszerű bioboltban beszerezni.
Grillcsirkéhez, csirkesülthöz használjuk.
Ez a fűszerkeverék, használható pácnak is. Egy púpos evőkanálnyi fűszerkeveréket, egy deci olívaolajjal, és egy citrom levével elkeverem. A húsra dörzsölve, minimum egy óráig hagyom a húst pácolódni.”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike