Kategóriák
- 7 napos diéta (18)
- 90 napos diéta (85)
- Általános Fogyókúra Kérdések (1 742)
- Allergia (8)
- Alternatív (48)
- Dohányzás (10)
- Fogyókúrás szakkifejezések (123)
- Folyadék-fogyasztás (54)
- Gomba (10)
- Gyümölcsök (64)
- Hús, hal (31)
- Kalória (33)
- Kávé, tea (14)
- Kövérség (24)
- Magvak, méz (17)
- Mellékhatások (59)
- Nassolás (28)
- Receptek (72)
- Sav-bázis egyensúly (15)
- Tej, tejtermék (20)
- Vitaminok, nyomelemek (35)
- Zöldségek (42)
- Zsír, olaj (21)
- Atkins diéta (27)
- Dukán diéta (31)
- Egyéb (293)
- Fogyasztószerek (173)
- Fogyókúrás DVD-k (30)
- Fogyókúrás receptek (206)
- Hány Kcal? (82)
- Hizlal-e? (345)
- Kondigépek (3)
- Nincs kategorizálva (146)
- Norbi /Réka/Update (42)
- Paleolit ( Ősember ) diéta (22)
- Testkontroll diéta (21)
- Testmozgás (435)
- Vércsoport diéta (23)
Legfrissebb válaszok
Címkék
90 napos diéta
bőr
diéta
diétás
edzés
egészség
elhízás
evés
fogyasztószer
fogyás
fogyókúra
futás
gomba
gyümölcs
has
hizlal
hizlal-e
hízás
kalória
leves
mozgás
Méz
recept
reggeli
saláta
sport
szénhidrát
súlycsökkentés
tea
tej
testmozgás
tojás
torna
tél
tészta
túlsúly
update
vitamin
víz
zsír
édesség
éhség
étel
étkezés
étrend
Töltött patiszon
4közepes patisszon ,20dkg rizs, 1 nagyobb fej hagyma,1 paprika,1paradicsom,1 pohár tejföl,1 csomag petrezselyem,izlés szerint tengeri só,bors,oliva olaj
A patisszont meghámozás után megmosni és a közepét kivájni ugy ,hogy ki ne lyukadjon,besozni egy kicsit aztán egyenlőre félrerakni.A rizst sóval olajba piritani majd1:1arányba felöntve apróra vágott petrezselyemmel lefedve megpárolni.Akivájt patisszont apróra vágva rádobjuk a hagymából paradicsomból paprikából készült pörkölt alapra és sóval borssal izesitve félig megpároljuk.A rizst és a párolt patisszont ősszekeverve beletöltjük a patisszonba tepsibe rakva vizet öntünk alá lefoliázzuk és 180fokos sütőben 30percig pároljuk.30perc után szurjuk meg a patisszont ha megpuhult akkor petrezselyemmel kikevert tejföllel lekenve még 10-15percre rakjuk vissza.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeLoptam :, de nagyon jól hangzik sztem egynek
Hozzávalók:
3 nagyobb padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
1 fél literes joghurt
3 tojás sárgája
só, bors, mustár, citromlé
Elkészítés:
A padlizsánokat megszurkálom és előmelegített sűtőben, sűtőpapírral bélelt tepsiben minden oldalát addig pirítom, amíg “kopogós” nem lesz.
Amíg a padlizsánok sülnek elkészítem a diétás majonézt: A joghurtot beleöntöm egy lábosba és gőzfürdő fölé rakom (mint amikor csokit olvasztasz). Az átmelegedett joghurthz egyenként hozzáadom a tojássárgákat és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzök (gőzölök) belőle. Ha elkészült, a majonézhez hasonlóan ízesítem sóval, citromlével, mustárral, pici édesítővel, ha szükséges.
Amikor a padlizsánok elkészültek kicsit hagyom, hogy lehüljenek, lehúzom a héjukat és késsel beletöröm őket a majonézbe. A keverékhez adom az apróra vágott hagymát, ha szükséges még sózom, borsozom, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetem.
Tanácsok:
Pirított tk kenyérrel, abonettel vagy wasa kenyérrel kitűnő, diétás vacsora vagy reggeli fogyózóknak vagy bárkinek! :)))
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeZöldségtál – Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 db zöldpaprika
3 db paradicsom
1 nagy cukkini
1 db padlizsán
30-40 dkg vajbab
1 fej karfiol
2 fej hagyma
1 zacskó gyorsrizs
2 pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt
sáfrány
bors
majoranna
vaj
Elkészítés:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, felkockázott padlizsánt, felkarikázott paprikát, cukkinit, fűszerezem, és lecsóvá főzöm.
Kivajazott jénaiba (tepsibe) helyezem a hozzávalókat a következő sorrendben: felkarikázott, előfőzött krumpli 3/4-ét, a lecsó felét, a gyorsrizst, az előfőzött vajbabot, 1 doboz tejfölt, majd a maradék lecsót. A tetejét előfőzött karfioldarabkákkal fedem be, beterítem egy doboz tejföllel. Erre helyezem a maradék krumplikarikákat, amikre vajdarabkákat rakok. 40 percig sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal, és pirulásig tovább sütöm.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeCsőben sült zöldségtál: 1 nagy padlizsán
3 nagy, húsos paprika (piros, zöld)
5 nagy paradicsom
6 közepes krumpli
4 tojás
3 dl tejföl
15 deka juhtúró, vagy sajt
3 teáskanál vegeta
ízlés szerint bors
1 csokor apróra vágott snidling
A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, hűlni hagyjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. Kihűlt zöldségeinket a paprikával és tojással együtt elkarikázzuk. A padlizsánt megpucoljuk, karikára vágjuk, enyhén besózzuk, szűrőszitában 30 percet állni hagyjuk, hogy leve kicsepeghessen. Ezután törlőkendőre szedjük, jól felitatjuk a maradék levet. Egy tűzálló tálat kivajazunk majd tetszőleges sorrendben lerétegezzük a zöldségeket. Minden réteget vegetával megszórunk, frissen őrőlt borsot tekerünk rá, tejföllel meglocsoljuk, túróval (reszelt sajttal) megszórjuk. Tesszük ezt mindaddig, míg tart a hozzávalókból. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük (40-45 perc). Tálaláskor megszórjuk friss snidlinggel.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeTaláltam neked grillezett zöldség sali recit:P
— Hozzávalói
1 zöld cukkini
1 sárga cukkini
4 db paradicsom
2 db kaliforniai paprika (piros és sárga)
5 db közepes gomba
Egy maréknyi pörkölt fenyőmag
Egy zöldcitrom vagy balzsamecet
Egy maréknyi vegyes zöldfűszer (oregano, bazsalikom, menta levél)
Feta sajt
Elkészítése:
A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk. Olajspray-el lefújjuk, bőrével lefelé barnára grillezzük. Amikor puha, de nem kormos, áttesszük egy üvegtálba, egy tányérral lefedjük.
Közben a cukkinit egy centis korongokra szeleteljük, a gombát három vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomokat félbevágjuk.
A zöldségeket a grillsütőre tesszük – először a cukkinit, majd a gombát, végül a paradicsomot. Amikor csíkosra sültek, egy tálaló edénybe átszedjük. A paradicsomot elég egy percig sütni, különben szétesik.
A paprika héját lehúzzuk, csíkokra szaggatjuk a húsát. Hozzáadjuk a zöldségekhez. Rácsavarjuk a zöldcitromot, olajjal lefújjuk, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a zöldfűszer levelekkel. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tálalás előtt esetleg feta sajtot morzsálunk rá.–
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeCsodás ötleteket kapok, szuper receptek:))
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeNekem a tepsis rakott zöldség is bejön, tojással és sajttal, rétegekben kell tenni és zsupsz be a sütőbe vele.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikezöldséget mindig fel tudsz turbózni hallal és akkor hal-sali lesz, de változatos is.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉs még mindig jön jó ötlet:P
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike