Legyetek szívesek egy májas receptet írjatok nekem, mindegy milyen (csirke van itthon:)
Válaszok
2013-1-9
Antal Erzsébet mondja:
Titkos májpástétom receptje itt!
Hozzávalók
• 1/2 kg csirkemáj
• 1 nagy fej karikára vágott hagyma
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom vagy ketchup
• só, bors, majoránna, pirospaprika
Elkészítés?
Pároljuk a hagymát kevés olajon üvegesre, a karikára vágott zöldpaprikát beletesszük, még egy kicsit keverjük, a megtisztított májat pedig hozzáadjuk.
Ha a máj kifehéredik, akkor vegyük le a tűzről, fűszerezzük, majd egyet forralunk rajta. Ezt követően kiszedjük a májat és ledaráljuk.
Két, áztatott, majd kinyomott zsemlét hozzákeverünk, majd 1 egész tojást és egy csipet sót.
Az elkészült masszát a kivajazott és prézlizett formába beleöntjük. 2-3 órán keresztül gőz felett főzzük.
Ha elkészült, akkor lehűtjük, kiszedjük a formából, és ízlés szerint tálaljuk
50-60 deka csirkemáj vagy pulykamáj
1 fej vöröshagyma
kevés étolaj
só és őrölt fekete bors, meg majoránna és még köménymag
40 deka vegyes zöldség
2-3 deciliter rizs
Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzöm majd ízesítem sóval, kevés borssal. A zöldségeket megpárolom kis sóval. A májat vékony csíkokra szeletelem és az üvegesre pirított hagymára öntöm. Megfuttatom, majd ízesítem borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Olyan 6-8 perc elég neki. Ha elkészült kicsit megsózom. Ezután a hozzávalókat összekeverem és hagyom állni pár percig, azért, hogy a máj szaftja átitassa a zöldséget és a rizst is.
Titkos májpástétom receptje itt!
Hozzávalók
• 1/2 kg csirkemáj
• 1 nagy fej karikára vágott hagyma
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom vagy ketchup
• só, bors, majoránna, pirospaprika
Elkészítés?
Pároljuk a hagymát kevés olajon üvegesre, a karikára vágott zöldpaprikát beletesszük, még egy kicsit keverjük, a megtisztított májat pedig hozzáadjuk.
Ha a máj kifehéredik, akkor vegyük le a tűzről, fűszerezzük, majd egyet forralunk rajta. Ezt követően kiszedjük a májat és ledaráljuk.
Két, áztatott, majd kinyomott zsemlét hozzákeverünk, majd 1 egész tojást és egy csipet sót.
Az elkészült masszát a kivajazott és prézlizett formába beleöntjük. 2-3 órán keresztül gőz felett főzzük.
Ha elkészült, akkor lehűtjük, kiszedjük a formából, és ízlés szerint tálaljuk
Jó étvágyat hozzá!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeMájas rizottóm:
Hozzávaló apróságok:
50-60 deka csirkemáj vagy pulykamáj
1 fej vöröshagyma
kevés étolaj
só és őrölt fekete bors, meg majoránna és még köménymag
40 deka vegyes zöldség
2-3 deciliter rizs
Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzöm majd ízesítem sóval, kevés borssal. A zöldségeket megpárolom kis sóval. A májat vékony csíkokra szeletelem és az üvegesre pirított hagymára öntöm. Megfuttatom, majd ízesítem borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Olyan 6-8 perc elég neki. Ha elkészült kicsit megsózom. Ezután a hozzávalókat összekeverem és hagyom állni pár percig, azért, hogy a máj szaftja átitassa a zöldséget és a rizst is.
Jó étvágyat hozzá:) remélem tetszik
ezt a majas rizotot fogyszthatom a fogyokuram alat is
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike