5
Itthoni halak receptjei?
Kezdődik a szezon és sokat fogok pecázni, fogok is majd több mindent, esetleg olyat is ami kellhet a diétás recepthez. De mi az amiből jó kajákat lehet készíteni?
Kezdődik a szezon és sokat fogok pecázni, fogok is majd több mindent, esetleg olyat is ami kellhet a diétás recepthez. De mi az amiből jó kajákat lehet készíteni?
Sült keszeg: Konyhakészre pucolt keszeget szárogasd le, majd mindkét oldalát sűrűn irdald be. Halanként 1 kiskanál sóval kívül-belül sózd be, és 30 perig pihentesd. lisztet esetleg (kukoricaliszt is lehet)pirospaprikával, borssal keverd el Forgasd bele a keszeget, Teflon edénybe tegyél annyi olajat, és forrósitsd meg amennyi a keszeget ellepi. Kis lángon 8 percig süsd az egyik felét, majd megfordítod és megsütöd a másik felét is. Ropogós, barna lesz. Szalvétán lecsöpögteted. Mi forrón, kis citromlével meglocsolva fogyasztjuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeHarcsa filét vágj nem túl vastag szeltekre,sózd, borsozd. Forró serpenyőben 3, 4 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsdf meg a másik felét is sütni kell. Tedd tálra, és öntsd le gombamártással. Lehet hozzá juhtúrós galuska, amit teljeskiőrlésű lisztből is készíthetsz. A gombába a tejföl is sovány legyen. Így egészségesebb.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikePonty savanyú kápival 🙂
Kellenek hozzá ( ez 4 személyes adag)
1 kisebb ponty
1 kg savanyú káposzta
3 ek. oliva olaj
2 dl sovány tejföl
só és bors
Elkészítése: A káposztából kinyomkodjuk a levétés az oliva olajban egy kicsit megpároljuk,beletesszük egy tepsibe. A halat szétvágjuk, a sóval és a borssal fűszerezzük és a káposztára tesszük, kb. fél óráig sütjük, majd a tetejére öntjük a tejfölt, és még kb. 5 percig a sütőben hagyjuk, hogy megpiruljon.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA paradicsomos sült hal pl. királyságosságos:))))
Hozzávalók:
60 dkg tőkehalfilé
4 paradicsom
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
olívaolaj
friss petrezselyemzöld
friss rozmaring
friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A halat vágjuk nagyobb darabokra, sózzuk borsozzuk, majd tegyük egy kiolajozott tűzálló tálba. Szórjuk rá az apróra vágott lilahagymát, és fokhagymát, és a chili-paprikát is. A fűszernövényeket is vágjuk apróra és ezt is szórjuk a halra. Ezután tegyük rá a karikára vágott paradicsomot. Szórjunk rá egy kevés sót, és borsot, locsoljuk meg olívaolajjal, és előmelegített sütőben süssük készre kb 25 perc alatt. Elkészítési idő: 45 perc
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeDiétás halsaláta
Hozzávalók
5 dkg makréla konzerv
2 db újhagyma
1 db alma
1 db sárgarépa
1 csipet só
fél pohár kefír
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés módja
A makrélát csöpögtessük le és szedjük kisebb darabokra. Az almát, a sárgarépát és a hagymát vágjuk kisebb darabokra. A mustárból és a kefírből készítsünk öntetet, kevés sóval ízesítve. A hozzávalókat keverjük össze, locsoljuk meg az öntettel, majd szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.
Ennyi csak…és hmmm…
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike