3
Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket?
Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket? Szerintetek ennek külön fortélya van?
Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket? Szerintetek ennek külön fortélya van?
Egy jó teflon serpenyő. Ha a megfelelő edényt választjuk a főzéshez/sütéshez, máris megspórolhatunk egy halom kalóriát a zsiradékok területén. Nem kell belőlük sok, ha jó minőségű teflon edényt használunk és – ha maximalisták vagyunk – akkor olaj sprayt.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeMeg kell tanulni vásárolni. Elolvasni a címkéket, tanulmányozni a kalória, zsír, szénhidrát tartalmat, még a boltban, mielőtt a korárba tennénk a cuccot! Alacsonyabb zsírszázalékú, jobb minőségű felvágottak például nagy mennyiségű kalóriát megspórolhatnak nekünk!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeValóban van néhány fortélya. Ilyen a páróló edény, a cseréptálak használata, vagy bármelyik márkájú edény, amiben zsír nélkül lehet főzni. Nekem ez nem jött be, ezért kevés olajat használok. Javaslom a sütőtasakokat is. Fontos hogy az alapanyag ne legyen zsíros. Minden esetben a zsírszegény terméket vegyél. Ne főzd túl az ételeket, főként a zöldségeket, ennek ugyan nincs köze a kalóriához, de több tápanyag marad benne. Főzelék sűrítéséhez használj turmixolt zöldséget, habarással sűríts, ne rántással.
Ne használj cukrot, édesíts mézzel ahol lehet. És a sütikbe sok gyümölcsöt tegyél és ne édes krémeket.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike