Válaszok
Hozzászólás a(z) Dundika bejegyzéshez Kilépés a válaszból
Kategóriák
- 7 napos diéta (18)
- 90 napos diéta (85)
- Általános Fogyókúra Kérdések (1 742)
- Allergia (8)
- Alternatív (48)
- Dohányzás (10)
- Fogyókúrás szakkifejezések (123)
- Folyadék-fogyasztás (54)
- Gomba (10)
- Gyümölcsök (64)
- Hús, hal (31)
- Kalória (33)
- Kávé, tea (14)
- Kövérség (24)
- Magvak, méz (17)
- Mellékhatások (59)
- Nassolás (28)
- Receptek (72)
- Sav-bázis egyensúly (15)
- Tej, tejtermék (20)
- Vitaminok, nyomelemek (35)
- Zöldségek (42)
- Zsír, olaj (21)
- Atkins diéta (27)
- Dukán diéta (31)
- Egyéb (293)
- Fogyasztószerek (173)
- Fogyókúrás DVD-k (30)
- Fogyókúrás receptek (206)
- Hány Kcal? (82)
- Hizlal-e? (345)
- Kondigépek (3)
- Nincs kategorizálva (146)
- Norbi /Réka/Update (42)
- Paleolit ( Ősember ) diéta (22)
- Testkontroll diéta (21)
- Testmozgás (435)
- Vércsoport diéta (23)
Legfrissebb válaszok
Címkék
90 napos diéta
bőr
diéta
diétás
edzés
egészség
elhízás
evés
fogyasztószer
fogyás
fogyókúra
futás
gomba
gyümölcs
has
hizlal
hizlal-e
hízás
kalória
leves
mozgás
Méz
recept
reggeli
saláta
sport
szénhidrát
súlycsökkentés
tea
tej
testmozgás
tojás
torna
tél
tészta
túlsúly
update
vitamin
víz
zsír
édesség
éhség
étel
étkezés
étrend
életemben nem hallottam ezt a kifejezést, úgyhogy utána nézek neked!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeidézem: “”A gersli hántolt, kerekded formájú, fényezett árpa-, ritkán búzamag.”” a sóletből lehet ismert amúgy nekem is akkor esett le, amikor ezt olvastam.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉs a recept amit találtam még egzotikus is lehet: Libanoni csirkemellragu
Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg csirkemellfilé
50-80 g paradicsompüré
360 ml vagy 340 g lecsó (kb. 1 fél befőttes ü)
1,5 bögre csicseriborsó
1,5 bögre gersli!
2 fej hagyma
1 sárgarépa
őrölt kömény
kakukkfű
5 db babérlevél
napraforgó olaj
és így készül:
elkészítés
A gerslit és a csicseriborsót külön kell kezelni az előkészítés során. Mindkettőt átöblítjük mielőtt odatesszük ázni. Mindkét alapanyagot áztatjuk kb. 8-12 órát, majd külön-külön megfőzzük sós vízben félkészre fűzzük (a csicseriborsó ne legyen puha, roppanjon kicsit, és a gersli se legyen pépes, túl puha, mert még az összeöntés után is főni fog egy kicsit). A megfőtt gerslit és csicseriborsót a leve nélkül adjuk hozzá az ételhez.
A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára , vagy kb. 4 cm hosszú csíkokra vágott csirkemellet. Ekkor fűszerezem a húst őrölt köménnyel, sóval és kakukkfűvel.
Amikor a csirkemell már majdnem megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott sárgarépát, lecsót, paradicsompürét és babérlevelet.
Hozzáöntöm a gerslit és a csicseriborsót, és annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje. Addig főzöm, míg a ráöntött víz el nem fő. Az étel állagának olyannak kell lennie, mint a sóletnek.–
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÁrpagyöngy alias gersli 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA kérdező elfogadta a választ
A töltött káposzta és a sólet alapanyagaként ismertem eddig pedig rendkívül sokoldalú gabonaféle pl készíthetünk belőle köretet, rizottót, kását, de dúsíthatunk vele főzelékféléket. Nem drága és nagyon finom.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSzupi így is fogom használni!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike