Hétvégére kéne valami jó kis spanyolos reci hogy fölidézzem a nyarat ami volt és ami lesz:)))
Válaszok
2012-3-3
ozseni mondja:
A Spanyol konyhára jellemző a laktató ételek, az intenzív ízek, a tüzes borok. Sok zöldség, tengerihalak,polipok, rákok, kagylók, a bárány, borjú. Erőteljesen fűszereznek fokhagyma, vöröshagyma, sáfrány, bors ezeket előszeretettel használják. De ezt te úgyis tudod, hiszen megtapasztaltad. Nagyon jó, hagyományos recepteket találsz a http://www.spanyolorszag.eoldal.hu/cikkek/gasztronomia/jellegzetes-etelek.html.
Viszont, ha könnyú, finom, diétás ételekre vágysz, javaslom keresd fel a fogyokurablog.hu oldalt is. Sok sikert a főzéshez.
Spanyol tortilla
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk.
Az apróra vágott hagymát forró olajban megpirítjuk. Mielõtt megsárgulna, adjuk hozzá a burgonyaszeleteket, és a serpenyõt néha megmozgatva süssük – de ne ropogósra – a burgonyát, majd szedjük ki egy tányérba.
A serpenyõben csak annyi olajat hagyjunk, amennyi bevonja az alját. A tûzre visszatett serpenyõbe öntsük bele a felvert, kissé megsózott tojásokat, majd rögtön utána a burgonyát.
A Spanyol konyhára jellemző a laktató ételek, az intenzív ízek, a tüzes borok. Sok zöldség, tengerihalak,polipok, rákok, kagylók, a bárány, borjú. Erőteljesen fűszereznek fokhagyma, vöröshagyma, sáfrány, bors ezeket előszeretettel használják. De ezt te úgyis tudod, hiszen megtapasztaltad. Nagyon jó, hagyományos recepteket találsz a http://www.spanyolorszag.eoldal.hu/cikkek/gasztronomia/jellegzetes-etelek.html.
Viszont, ha könnyú, finom, diétás ételekre vágysz, javaslom keresd fel a fogyokurablog.hu oldalt is. Sok sikert a főzéshez.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSpanyol tortilla
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk.
Az apróra vágott hagymát forró olajban megpirítjuk. Mielõtt megsárgulna, adjuk hozzá a burgonyaszeleteket, és a serpenyõt néha megmozgatva süssük – de ne ropogósra – a burgonyát, majd szedjük ki egy tányérba.
A serpenyõben csak annyi olajat hagyjunk, amennyi bevonja az alját. A tûzre visszatett serpenyõbe öntsük bele a felvert, kissé megsózott tojásokat, majd rögtön utána a burgonyát.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeez jó lesz :)http://www.mindmegette.hu/kategoria/nemzetiseg-orszag/spanyol-etelek
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike