7
Miben van rost?
Nagyjából lövésem sincs, hogy miben van rost, és melyiket jó enni a rostos dolgok közül, csak azt hallottam, hogy jó a gyomornak.
Nagyjából lövésem sincs, hogy miben van rost, és melyiket jó enni a rostos dolgok közül, csak azt hallottam, hogy jó a gyomornak.
A gabonafélékben található a legtöbb rost vagyis mint pl búza, rozs, árpa, köles, rizs, kukorica félék és az ezekből készült ételek. Tehát a gabonapelyheknek, kenyérnek, megvan a helye az étrendünkben, csak az nem mindegy, milyen formában vesszük ezt magunkhoz. Nagyon is ajánlott a teljes kiőrlésű lisztek fogyasztása a fogyókúra ideje alatt, sokkal több rost anyag található bennük mint a finomított társaiban, ráadásul a fogyókúrázóknak azért is jobb mert eltelítettség érzetet kelt, ezáltal az éhségérzet hamar csillapodik.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA hüvelyesek is sok rostot tartalmaznak, ne csak rakott ételeket lehet készíteni belőlük hanem salit is. A brokkoli, karfiol, kelbimbó is magas rosttartalmú. Gyümölcsöknél pedig pl az alma, körte, piros vagy fekete ribizli. És még a nassolásnál is tudsz enni sok rostot például az aszalt gyümik :).
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA teljes kiőrlésű gabonafélékben, a zöldségekben, és gyümölcsökben jelentős a rost tartalom. Az élelmi rostoknak jelentős szerepük van az anyagcserében, az egész immunrendszer működésében. Fontos, hogy naponta fogyasszunk rostdús ételeket. Állítólag a csírák is nagyon hasznosak.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikefinom rost van a spenótban, a barackban, a sárgadinnyében, durva rost pedig van a mandarinban, narancsban, grefruitban.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeHüvelyesek és képosztás ételek. Javasolt 1 héten legalább 2x főzeléket enni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA gyümölcsök közül a legtöbb rosttartalommal a málna és a piros ribizli rendelkezik, ezt követi a körte, a szilva és a szőlő. A zöldségek közül a legrostosabbak a száraz hüvelyesek, a bab és a lencse.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFontos növényi rostforrásaink még a zöldségek és a gyümölcsök. Jól használható a búzakorpa és a zabkorpa, melyek íztelenek és szagtalanok.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike