Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg cukkini, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 piros húsú paprika, 2 vastag húsú zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított kakukkfű, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 30 dkg szeletelt gépsonka, 15 dkg koktélparadicsom, 5 dkg reszelt parmezán sajt, fogvájók a megtűzéshez
Előkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben (vagy grillezőben) kb. 15 percig sütjük.
4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Francia kenyérrel kínáljuk.”
Vega rakott cukkini
1 db nagyobb cukkini
5 db közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
25 dkg reszelni való sajt
kevés liszt
olaj
só
A cukkinit felkarikázom.A hagymát, fokhagymát felszeletelem és megsütöm.
A cukkinit sózás nélkül lisztben megforgatom, és hirtelen forró olajban, serpenyőben megsütöm. Háztartási papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
Közepes méretű tepsibe lerakom először a cukkinikarikákat, megsózom, majd a hagyma következik. A rétegezést paradicsomkarikával fejezem be.200-220 fokos sütőben addig sütöm, amíg a paradicsom megsül.Ekkor sajtot reszelek a tetejére, és visszatolom még egy kis időre a sütőbe.
Fontos:
A cukkini elősütése kihagyhatatlan folyamat. Sózni csak a rétegezéskor szabad, nagy víztartalma miatt. Minden művelet magas hőfokon történjen, sokkal finomabb lesz a végeredmény.
–Hozzávalók:
2 kis cukkini
só
gomba
petrezselyem
1 fokhagymagerezd
3-4 ek olivaolaj
2 tk oregánó
bors
valamilyen tészta (kagyló, metélt, penne)
parmezánsajt vagy amilyet szeretsz
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, szárvégeket vágd le, majd vágd fél centis szeletekre.Sózd meg és hagyd 20 percig állni.
Közben a gombát tisztítsd meg, szeleteld fel.
A petrezselyem szárait távolítsd el, majd apritsd fel. A fokhagymát szintén aprítsd és nyomkodd szét.
Az olvaolajat forrósítsd fel, afokhagymát és a petrezselymet rövid ideig párold, aztán tedd hozzá a cukkinit és a gombát. Egy picikét pirítsd meg, majd sózd, borsozd, oregánózd. Kis lángon, kevergetés közben lassan pároljuk.
Mielőtt kész mégegyszer ízesítsd.
Főzd ki hozzá a tésztát, keverd össze és szórj rá sajtot.
szerintem nem hizlal és egészséges is nagyon, receptből egy tonna van a neten
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeitt is van pl egy reci: “Töltött cukkinitekercs
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg cukkini, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 piros húsú paprika, 2 vastag húsú zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított kakukkfű, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 30 dkg szeletelt gépsonka, 15 dkg koktélparadicsom, 5 dkg reszelt parmezán sajt, fogvájók a megtűzéshez
Előkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben (vagy grillezőben) kb. 15 percig sütjük.
4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Francia kenyérrel kínáljuk.”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikehttp://fogyokurablog.hu/receptek/serpenyos-cukkini#more-4667 és kész! 😛
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSztem sem hízlal, nyugodtan eheted bármilyen formában 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeVega rakott cukkini
1 db nagyobb cukkini
5 db közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
25 dkg reszelni való sajt
kevés liszt
olaj
só
A cukkinit felkarikázom.A hagymát, fokhagymát felszeletelem és megsütöm.
A cukkinit sózás nélkül lisztben megforgatom, és hirtelen forró olajban, serpenyőben megsütöm. Háztartási papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
Közepes méretű tepsibe lerakom először a cukkinikarikákat, megsózom, majd a hagyma következik. A rétegezést paradicsomkarikával fejezem be.200-220 fokos sütőben addig sütöm, amíg a paradicsom megsül.Ekkor sajtot reszelek a tetejére, és visszatolom még egy kis időre a sütőbe.
Fontos:
A cukkini elősütése kihagyhatatlan folyamat. Sózni csak a rétegezéskor szabad, nagy víztartalma miatt. Minden művelet magas hőfokon történjen, sokkal finomabb lesz a végeredmény.
cukkinis-gombás reci:
–Hozzávalók:
2 kis cukkini
só
gomba
petrezselyem
1 fokhagymagerezd
3-4 ek olivaolaj
2 tk oregánó
bors
valamilyen tészta (kagyló, metélt, penne)
parmezánsajt vagy amilyet szeretsz
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, szárvégeket vágd le, majd vágd fél centis szeletekre.Sózd meg és hagyd 20 percig állni.
Közben a gombát tisztítsd meg, szeleteld fel.
A petrezselyem szárait távolítsd el, majd apritsd fel. A fokhagymát szintén aprítsd és nyomkodd szét.
Az olvaolajat forrósítsd fel, afokhagymát és a petrezselymet rövid ideig párold, aztán tedd hozzá a cukkinit és a gombát. Egy picikét pirítsd meg, majd sózd, borsozd, oregánózd. Kis lángon, kevergetés közben lassan pároljuk.
Mielőtt kész mégegyszer ízesítsd.
Főzd ki hozzá a tésztát, keverd össze és szórj rá sajtot.
Elkészítés: kb 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 500 kcal
Szénhidráttartalom: 90 gramm
Zsírtartalom: 10 gramm
—
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA cukkinivel nem tudsz mellé nyúlni ez a lényeg. Sokan rájöttek, hogy nem fura hanem egyedien finom az íze és megéri enni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike