Olvastam, hogy a cékla mennyire egészséges,tudtok valamilyen jó receptet.
Válaszok
2012-1-19
jucus mondja:
Tuti finom recept a céklaleves.A céklát, a sárgarépát és a zellergumót meghámozzuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, majd Kb. 8-10 dl vízben elkezdjük főzni. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott burgonyát is. Ízesítjük sóval, borsikafűvel és puhára főzzük.
Amikor elkészült tejfölből és a lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük be a levesünket. Pár perc forralás után tovább fűszerezzük a szójamártással, az almaecettel és a fehérborral, de ekkor már nem főzzük tovább. Beletesszük a kockára vágott tofut és a felcsíkozott ecetes uborkát. A levesünk tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már tálalhatjuk is!
Mossunk meg azonos mennyiségű nyers céklát és almát, esetleg konyhai kefével tisztítsuk meg a céklát. Hámozás nélkül reszeljük le mindkettőt(ne túl apróra), adjunk hozzá a citromlevét (ne bolti citromlevet) és mézet. Az arányokat kikísérletezhetjük magunk, lényeg, hogy ne sokat, hogy az alma és cékla íze domináljon. Én hűtve szeretem.
Nagyon finom és egészséges, ajánlom
Céklaleves 4 főre: 40 dkg célkát felkockázunk, vöröshagymát és fokhagymát apróra vágunk, étolajon dinszteljük őket néhány percig, majd ráöntünk fél dl balzsamecetet, és fél liter zöldség, vagy húsalaplét. Kevés sóval, borssal ( én fehérbosot hok.)ízesítjük. Ha puha a cékla pürésítjük, ha sűrű még felöntjük alaplével, vagy vízzel, és felforraljuk. Tetejét kaporral, petrezselyemmel díszíthetjük. Krémsajtos rozskenyérrel isteni. Vigyázat a céklától függően 1-1,5 óra is kellhet mire megpuhul! Jó étvágyat hozzá.
Tuti finom recept a céklaleves.A céklát, a sárgarépát és a zellergumót meghámozzuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, majd Kb. 8-10 dl vízben elkezdjük főzni. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott burgonyát is. Ízesítjük sóval, borsikafűvel és puhára főzzük.
Amikor elkészült tejfölből és a lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük be a levesünket. Pár perc forralás után tovább fűszerezzük a szójamártással, az almaecettel és a fehérborral, de ekkor már nem főzzük tovább. Beletesszük a kockára vágott tofut és a felcsíkozott ecetes uborkát. A levesünk tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már tálalhatjuk is!
A recept 4 személyre szól, adagonként 263 Kcal.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeMossunk meg azonos mennyiségű nyers céklát és almát, esetleg konyhai kefével tisztítsuk meg a céklát. Hámozás nélkül reszeljük le mindkettőt(ne túl apróra), adjunk hozzá a citromlevét (ne bolti citromlevet) és mézet. Az arányokat kikísérletezhetjük magunk, lényeg, hogy ne sokat, hogy az alma és cékla íze domináljon. Én hűtve szeretem.
Nagyon finom és egészséges, ajánlom
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeCéklaleves 4 főre: 40 dkg célkát felkockázunk, vöröshagymát és fokhagymát apróra vágunk, étolajon dinszteljük őket néhány percig, majd ráöntünk fél dl balzsamecetet, és fél liter zöldség, vagy húsalaplét. Kevés sóval, borssal ( én fehérbosot hok.)ízesítjük. Ha puha a cékla pürésítjük, ha sűrű még felöntjük alaplével, vagy vízzel, és felforraljuk. Tetejét kaporral, petrezselyemmel díszíthetjük. Krémsajtos rozskenyérrel isteni. Vigyázat a céklától függően 1-1,5 óra is kellhet mire megpuhul! Jó étvágyat hozzá.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeNagyon fincsi céklaleves én már kirpóbáltam, csak jót tudok róla mondani 🙂
http://fogyokurablog.hu/receptek/vega-ceklaleves
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike