“A zakuszka eredetileg Örményországból, vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető zöldségkrém, mely felhasználható ételízesítésére és tésztaételekhez szószként is.[1] Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg padlizsánnal készítik, de ezt babbal (paszullyal) és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Íze és formája hasonló a Magyarországon néha kapható adzsika ételízesítőhöz.”
Nem hallottam még róla, de tényleg jól néz ki képeken megnéztem.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeTe ez zakuszka nem zakusza :), legalábbis google kereső kijavította
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike“A zakuszka eredetileg Örményországból, vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető zöldségkrém, mely felhasználható ételízesítésére és tésztaételekhez szószként is.[1] Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg padlizsánnal készítik, de ezt babbal (paszullyal) és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Íze és formája hasonló a Magyarországon néha kapható adzsika ételízesítőhöz.”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeErdélyi étel és nagyon finom, régóta eszem, a rokonok megtanították kiskoromban hogy miként kell készíteni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike🙂 én is gyerekkoromból ismerem sajna csak az íze van meg, de most majd csinálok egyet hátha sikerül
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeMost már ki kell próbálnom nekem is:P
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉS ÜBER FINOM!! XD