Tudtok valami fincsi tésztás receptet lécci!!! Köszi szépen, minden jöhet ami csak ötlet van!
Válaszok
2013-3-11
Fruzsika mondja:
Spenótos tészta
20 dkg spenót
1 db sovány tömlős sajtkrém
1 dl sovány tej
1 dl víz
20 dkg házi tészta vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tészta
1 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint tengeri só, bors
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a sajtkrémet, hozzáadjuk a tejet, a vizet és a spenótot is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Az elkészült spenótos szószba belekeverjük a kifőtt tésztát, tányérra halmozzuk, tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, díszítjük spenót levéllel és már készen is van.
6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben kifőzünk, majd leszűrjük és gombamártással alaposan átkeverve fogyasztjuk. A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát apróra kockázzuk, csöppnyi forró olajon megpirítjuk, majd ízesítjük őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, majoránnával, 1 teáskanál darált dióval, aztán fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk.
Spenótos tészta
20 dkg spenót
1 db sovány tömlős sajtkrém
1 dl sovány tej
1 dl víz
20 dkg házi tészta vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tészta
1 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint tengeri só, bors
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a sajtkrémet, hozzáadjuk a tejet, a vizet és a spenótot is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Az elkészült spenótos szószba belekeverjük a kifőtt tésztát, tányérra halmozzuk, tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, díszítjük spenót levéllel és már készen is van.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeGombás-majorannás tészta
• 1 teáskanál darált dió
• 1 mokkáskanál olívaolaj
• só
• őrölt fehérbors
• majoránna
• 20 dkg nyers sampion gomba
• 6 dkg durum fodros nagykocka tészta (teljes kiőrlésű)
6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben kifőzünk, majd leszűrjük és gombamártással alaposan átkeverve fogyasztjuk. A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát apróra kockázzuk, csöppnyi forró olajon megpirítjuk, majd ízesítjük őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, majoránnával, 1 teáskanál darált dióval, aztán fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk.
Konkrétan a lasagne diétás verzióját nagyon csípem, csak a receptet nem tudom hozzá, de az nagyon finom!!:)
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikehttp://www.nosalty.hu/recept/dietas-lasagne
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFigyeldiezt: http://fogyokurablog.hu/receptek/fogyokuras-spenotos-teszta
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike