4
Szülinapi torta
A párom imádja a gyümölcsös tortát, de olyan sok lehetőség van… tud valaki ajánlani valami érdekeset légyszi?:)
A párom imádja a gyümölcsös tortát, de olyan sok lehetőség van… tud valaki ajánlani valami érdekeset légyszi?:)
Diétás gyümitorta recept 🙂
“400 g natúr joghurt
250 g sovány túró
250 ml növényi tejszín
1 citrom
300 g gyümölcs-ribizli a legjobb
víz
2 csomag zselatinpor
8 ml folyékony édesítőszer
Egy kis edényben keverjük el a zselatint a víz felével, majd hagyjuk állni pár percig. Ezután folytonos keverés mellett főzzük fel, amíg teljesen fel nem oldódik.
Keverjük össze (robotgéppel, vagy kézi habverővel) a túrót a joghurttal, a frissen facsart citrom levével, reszelt citromhéjjal, édesítővel, majd habverővel verjük fel a tejszínhabot és azt is forgassuk hozzá. Ezután keverjük hozzá a langyos zselatin felét.
Tegyük a masszát kapcsos tortaformába, simítsuk el egyenletesen a túrókrém tetejét, miután ez megvan, takarjuk le alufóliával és tegyük a hűtőbe legalább két órára.
A maradék zselatint olvasszuk fel, a kimért víz másik felével, facsarjuk bele a citrom levét, és adjunk hozzá 1 ml édesítőt. Díszítéshez a kiválasztott gyümölcsöt rendezzük el a torta tetején, és öntsük rá, vagy kenjük el rajta a felolvasztott zselatint. Tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul rajta a zselatin.
Tálaláskor vegyük ki a tortát a kapcsos tortaformából.”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikehttp://fogyokura.bizony.hu/dietas-torta
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeDiétás gyümölcstorta
Kell hozzá:
6 evőkanál rozsliszt
6 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan (!!!) kakaópor
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
gyümölcs
2-3 ek folyékony édesítőszer
Hogyan készíted?
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 1-2 ek folyékony édesítőszerrel (ízlés szerint). Belekeverjük a keserű kakaóport.
Ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a masszához.Óvatosan, de alaposan kikeverjük.
Tortaformába öntjük, amit kibéleltünk sütőpapírral.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sül.
Amíg sül, addig 3 dl tejet felforraljuk, a pudingport 1 dl hideg tejben elkeverjük, majd a többihez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük, amibe szintén megy ízlés szerint folyékony édesítőszer.
Ha kihűlt, megkenjük vele a piskótát (az is hűljön ki!)
A tetejére ízlés szerint gyümölcsöt rakunk.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Készíttesd el diabetikusan
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike