Csirkés padlizsán
Meghámozzuk a zöldségeket, a padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és félóráig állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd olajban félig megsütjük. Közben a hússzeletek mindkét oldalát olajban átsütjük.
A hússzeleteket sorban tűzálló tálba helyezzük, betakarjuk a padlizsánszeletekkel, a felszeletelt paprikával, paradicsommal és hagymával. Kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.
Az almák héját leszedjük, kimagozzuk őket, majd fogunk egy reszelőt, és a sárgarépával együtt egy tálba reszeljük. A reszelék tetejére citromlevet locsolunk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. Tíz perc elteltével beleszórjuk a mazsolát, és hozzáadjuk a mézet. A salátát 4 részre osztjuk, tálba tesszük, majd a tetejükre ráöntjük a joghurtot. Végül megszórjuk őket dióval, és már kínálhatjuk is.
A gombát megtisztítjuk és felvágjuk vékony szeltekre. Egy tálba tesszük és hozzáadjuk a hagymákat, a citrom kicsavart levét, és a koriandert. Ezután sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Tálalás előtt megszórjuk friss felaprított petrezselyem zölddel, meglocsoljuk Oliva olajjal és akár pirítóssal, vagy sült hús mellé tálaljuk.
Kombináld a zöldségeket és a salátákat tonhallal, csirkehússal, babbal vagy például tofuval. Így nem lesz éhség érzeted.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeCsirkés padlizsán
Meghámozzuk a zöldségeket, a padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és félóráig állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd olajban félig megsütjük. Közben a hússzeletek mindkét oldalát olajban átsütjük.
A hússzeleteket sorban tűzálló tálba helyezzük, betakarjuk a padlizsánszeletekkel, a felszeletelt paprikával, paradicsommal és hagymával. Kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeAlmás répasaláta recept
Hány személyre: 4
» 4 sárgarépa
» 4 alma
» 4 kiskanál mazsola
» 2 ek. méz
» 4 dl sovány joghurt
» dióbél
» citromlé
Az almák héját leszedjük, kimagozzuk őket, majd fogunk egy reszelőt, és a sárgarépával együtt egy tálba reszeljük. A reszelék tetejére citromlevet locsolunk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. Tíz perc elteltével beleszórjuk a mazsolát, és hozzáadjuk a mézet. A salátát 4 részre osztjuk, tálba tesszük, majd a tetejükre ráöntjük a joghurtot. Végül megszórjuk őket dióval, és már kínálhatjuk is.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFincsi mi?:) Bármilyen sült vagy hús mellé kínálhatjuk nyárra ezt a finom könnyű salátát.
Hozzávalók:
50dkg csiperkegomba, 2 mogyoró hagyma, 1 fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve, 5 szem koriander,2 evőkanál borecet, 4 kanál olaj, só, bors.
A gombát megtisztítjuk és felvágjuk vékony szeltekre. Egy tálba tesszük és hozzáadjuk a hagymákat, a citrom kicsavart levét, és a koriandert. Ezután sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Tálalás előtt megszórjuk friss felaprított petrezselyem zölddel, meglocsoljuk Oliva olajjal és akár pirítóssal, vagy sült hús mellé tálaljuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeItt van mindenfélefajta: http://fogyokurablog.hu/category/receptek/fogyokuras-salatak
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike