4
neked mi a kedvenc diétás ételed?
neked mi a kedvenc diétás ételed? Oszd meg velünk, hogy legyen jó tipp és erő a fogyáshoz. Köszik:De
neked mi a kedvenc diétás ételed? Oszd meg velünk, hogy legyen jó tipp és erő a fogyáshoz. Köszik:De
Nekem ez a tuti, mindent visz:
Angyalkák pecsenyéje recept
Hány személyre: 4
» 1 kg marhacomb
» 2 db vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 dkg sűrített paradicsom
» 1 dl száraz fehérbor
» 2 szál sárgarépa
» 2 dkg liszt
» 1/2 liter húsleves (kockából)
» morzsolt kakukkfű
» őrölt fekete bors
» db babérlevél
» 1 dl étolaj
» só
A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk. Felöntjük kevés húslevessel és a borral. Jól felforraljuk, majd a húsra öntjük. Fedő alatt, 2-3 órán át pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a mártást, átszűrjük, majd beforraljuk sűrűre.
Tálaláskor a combot felszeleteljük, kevés mártást öntünk alá. A többit külön mártásos csészében adjuk hozzá. A laskagombás grízgombóccal körítjük. sós burgonya, vagy főtt makaróni is illik hozzá.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeKorábban megoldást találtam egy gyerekkori kedvencem pótlására, sokak kedvence lesz szerintem, mert nagyon finom: ez a szójazsír:))
Hozzávalók:
* egy marék szójagranulátum
* 1 e.k. vegeta
* 2-3-4 gerezd fokhagyma
* só ( ha a vegetában nincs)
* 500 g margarin
* 1 e.k. lestyán ( kihagyható)
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, beledobom a granulátumot és egészen sötétbarnára pirítom ( hamar pirul!).
Beleteszem a fűszereket, belenyomom a fokhagymát, kicsit pirítom és kész.
Hűtőhidegen kell kenyérre kenni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFérjem szakács egy komoly szállodában de ezt az egyszerű vacsinak valót sokszor kérem tőle, bár tudom, más finomat is tudna csinálni, mégis ez a legjobb és diétás is: (én vagyok az ötletgazda, neten találtam, de ő készíti el mesterien)
Lazac zöldcitromos öntettel
Hozzávalók:
2 nagy zöldcitrom
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb csilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet cukor
1 csipet só
20 dkg lazacfilé
őrölt feketebors ízlés szerint
Óvatosan hámozd meg a zöldcitromot, úgy, hogy a keserű, fehér részből ne maradjon a citromon. Bontsd gerezdjeire, majd minden gerezdet vágj 4 részre. Tedd egy tálba, az apróra vágott hagymával és csilipaprikával együtt. Add hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverd össze. A lazac mindkét oldalát dörzsöld be borssal, és szórd meg sóval, majd egy kevés olívaolajon süsd meg. Tálald a zöld-citromos öntettel.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeImádom a salikat. Most a kedvencem: Kigyóuborkát csikokravágva, vajretek csíkokra vágva, sárgarépa reszelve, medvehagyma zöldje apróra, a saláta összetépkedve. Főtt tojás cikkekre vágva bele, paradicsom kockára vágva, és kevés olajon pirított ujjnyi csirkemell csíkok. Keverd össze. Én joghurtos öntetet készítek hozzá, de üresen szeretem a legjobban. Finom.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike