Hozzávalók:
2 kg-os kacsa
3 db narancs
2 szál rozmaring
só
Mossuk meg és szárítsuk meg a kacsát. Sózzuk be, majd hagyjuk legalább 2 órát állni, hogy mindenhol átjárja a só.2 db narancsot vágjunk félbe, és a 2 szál rozmaringgal együtt tegyük bele a kacsa gyomrába. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük össze.1 narancsot szeleteljünk fel és tegyük rá a kacsára, valamint mellé a szeleteket.Lefedve, 200 fokos sütőben süssük 2,5 órán át, majd vegyük le a fedőt 220 fokon süssük még 15 20 percig, hogy szépen megpiruljon a kacsánk bőr.
Nekem a narancs és húsról a narancsos kacsa jut eszembe 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeItt egy recept is, narancsos hápihoz 🙂
Hozzávalók:
2 kg-os kacsa
3 db narancs
2 szál rozmaring
só
Mossuk meg és szárítsuk meg a kacsát. Sózzuk be, majd hagyjuk legalább 2 órát állni, hogy mindenhol átjárja a só.2 db narancsot vágjunk félbe, és a 2 szál rozmaringgal együtt tegyük bele a kacsa gyomrába. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük össze.1 narancsot szeleteljünk fel és tegyük rá a kacsára, valamint mellé a szeleteket.Lefedve, 200 fokos sütőben süssük 2,5 órán át, majd vegyük le a fedőt 220 fokon süssük még 15 20 percig, hogy szépen megpiruljon a kacsánk bőr.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSzerintem itt találsz jó recepteket: http://www.mindmegette.hu/valogatas/illatos-narancsos-169
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeKöszi Darinka, meg van a vasárnapi ebédötletem 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeTudom hogy a kacsa szárnyas hús, de nem hízlal véletlen???
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike