Válaszok
Hozzászólás a(z) wanda bejegyzéshez Kilépés a válaszból
Kategóriák
- 7 napos diéta (18)
- 90 napos diéta (85)
- Általános Fogyókúra Kérdések (1 742)
- Allergia (8)
- Alternatív (48)
- Dohányzás (10)
- Fogyókúrás szakkifejezések (123)
- Folyadék-fogyasztás (54)
- Gomba (10)
- Gyümölcsök (64)
- Hús, hal (31)
- Kalória (33)
- Kávé, tea (14)
- Kövérség (24)
- Magvak, méz (17)
- Mellékhatások (59)
- Nassolás (28)
- Receptek (72)
- Sav-bázis egyensúly (15)
- Tej, tejtermék (20)
- Vitaminok, nyomelemek (35)
- Zöldségek (42)
- Zsír, olaj (21)
- Atkins diéta (27)
- Dukán diéta (31)
- Egyéb (293)
- Fogyasztószerek (173)
- Fogyókúrás DVD-k (30)
- Fogyókúrás receptek (206)
- Hány Kcal? (82)
- Hizlal-e? (345)
- Kondigépek (3)
- Nincs kategorizálva (146)
- Norbi /Réka/Update (42)
- Paleolit ( Ősember ) diéta (22)
- Testkontroll diéta (21)
- Testmozgás (435)
- Vércsoport diéta (23)
Legfrissebb válaszok
Címkék
90 napos diéta
bőr
diéta
diétás
edzés
egészség
elhízás
evés
fogyasztószer
fogyás
fogyókúra
futás
gomba
gyümölcs
has
hizlal
hizlal-e
hízás
kalória
leves
mozgás
Méz
recept
reggeli
saláta
sport
szénhidrát
súlycsökkentés
tea
tej
testmozgás
tojás
torna
tél
tészta
túlsúly
update
vitamin
víz
zsír
édesség
éhség
étel
étkezés
étrend
Próbáltad már a zöldség grill adta ízeket? Na jó ha nem bírod csak zöldséggel akkor csirkemell is mehet mellé:)
Lopva: “Grillkúra
Fogyókúra grillezett sovány húsokkal:
A grillezett sovány húsok alkalmazásával meglepően jó eredmény érhető el anélkül, hogy különösebb szenvedést okoznánk magunknak.
A pulykahús, illetve csirkehús alacsony kalóriatartalmának köszönhetően (10 deka csak 150 kalóriát és 4 gramm zsírt tartalmaz) gyakorlatilag nincs zsírbevitel, szervezetünk az elraktározott. Itt kizárólag bőr és zsír nélküli sovány húsról (pl. csirkemell) van szó!
A csekély szénhidráttartalom miatt a szervezet a tartalékaihoz nyúl (sajnos a fehérjékhez is), aztán néhány nap után a zsírtartalékokhoz.
Napi engedélyezett mennyiség:
40 dkg csirkemell, hozzá nem több, mint 5 dkg rizs, vagy egy nagy krumpli.
Friss zöldség, gyümölcs és saláta engedélyezett (dresszinget mellőzni!).
Előnyei:
Ízletesen és változatosan elkészíthető diéta.
Hátrányai:
Kevés szénhidrátot tartalmaz – tehát nem alkalmas a napi 4000 kalóriát igénylő munkásszervezet számára.
Tilos alkalmazni:
Nem szabad szénhidrátszegény diétát alkalmazni nehéz testi diétát végzőknek, sportolóknak. Fáradtság, álmosság, depresszió, izomgyengeség lép fel, majd valamilyen emésztőszervi zavar.”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeszintén zenész: —Grillezett garnéla – 345 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– 12 konyhakész óriásgarnéla
– 2 gerezd fokhagyma
– 3 Ek olaj
– 1 Ek citromlé
– 1 kígyóuborka
– 4 szem paradicsom
– Fél csomag petrezselyem
– 4 Ek ecet
– Só, bors
– 12 db kisebb fanyárs
– 1 felkarikázott citrom
Elkészítés:
A garnélákat hosszában a fanyársakra szúrjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és összenyomjuk, majd összekeverjük egy evőkanál olajjal és a citromlével. Ezzel kenjük be a nyársra fűzött garnélákat. Meghámozzuk az uborkát, hosszában elvágjuk, kivágjuk a magvas részt, majd felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük és leveleire tépkedjük. A dresszinghez a maradék olajat az ecettel a sóval és a borssal összekeverjük és leöntjük vele a feldarabolt uborkából, paradicsomból és petrezselyemből álló salátánkat. A garnélákat a grillen 6 percig forgatva sütjük. Salátával és citrommal tálaljuk.—
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeNah köszke az reciket én is, hétvégére grillezést tervezünk 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikenekem a csak szabadon az elvem: próbálkozz, tesztelj is! lehet paradicsom fóliában, padlizsán, cukkini, és a végén oliva rá vagy csak “alanatur” és paprikát is lehet, husikákat is, főleg ha pácolt, abból is van diétás, csak játszani kell a gondolattal és az ízekkel!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeGrilezett, töltött gomba most találtam, hm nagyon jól hangzik:
Hozzávalók:
10 nagyobb fej gomba;
Töltelékhez: 1 kisebb cukkini; 1 evőkanál oliva olaj; 1 fokhagymagerezd; 2 ág kakukkfű; 1 tojás sárgája; 40 gr parmezán tömb; tengeri só, bors.
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, külső héját lehúzzuk. A gomba szárakat óvatosan kitörjük, megpucoljuk, és vékony karikákra szeljük.
A cukkínit szintén meghámozzuk, és kis darabokra kockázzuk. Forró olajban 3 percig sütjük a gomba és cukkíni darabokat. A szétnyomott fokhagyma gerezdet hozzádinszteljük.
A megsütött zöldségeket hűlni hagyjuk.
Grillezés előtt a zöldségekhez hozzáadjuk a kakukkfű leveleket és a tojás sárgáját. Sóval, borssal fűszerezzük. A parmezán tömbből vékony szeleteket forgácsolunk a töltelékre. Jól összekeverjük.
Mielőtt megtöltjük, a gombák belső részét sózzuk, borsozzuk.
A töltött gombákat grillrácson 15-20 percig sütjük.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike