Az arab világ ízei, vagy az itthoni bárányé is csodásak, kérnék recept ötleteket tőletek, köszike.
Válaszok
2012-9-9
Olgi mondja:
figyizd meg ezt: hamar megvan és nagyon fincsi!
–Elkészítése:
Az ecetet, olajat, rozmaringot elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a hússzeleteket. 30-40 percig marináljuk, közben a grillsütőt előkészítjük. Közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk a húst. Mindkét oldalát 8-10 percig sütjük,ízlés szerint.
Vágjuk le a zsíros részeket a hússzeletelőkről, és húzzuk őket nyársra, hogy egyenletesen süljenek. Egy nehéz nyeles lábasban (zománcozott vas vagy nehéz rozsdamentes acél) forrósítsuk fel az olajat. A szelet mindkét oldalát süssük meg. Először az egyik oldalt süssük barnára, majd fordítsuk meg, és sózzuk meg a megpirított oldalát. Süssük a másik oldalt közepesen sültre. Tegyük a szeleteket lapostányérra. Készítsük el a többi szeletet, és tegyük azokat is tányérra.
Öntsük le a zsírt, és adjuk hozzá a vörösbort. Közepes lángon melegítsük, amíg a bormennyiség lassan a felére csökken. Nyomjuk át egy kis passzírozón a sült fokhagymagerezdeket, és adjuk hozzá a serpenyő tartalmához, vajjal együtt. Keverjük meg egy picit, hogy a vaj beleolvadjon a mártásba.
Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot. Egy személynek két szeletet tálaljunk a mártással, adjuk hozzá a lapostányéron maradt levet is. Tegyük rá a húsra a sajtot.
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemszálakkal. Zöldség-„tésztával” tálaljuk.
(4 adag)
Kalória = 630 kcal / adag
Ekészítési idő = kb. 45 perc
figyizd meg ezt: hamar megvan és nagyon fincsi!
–Elkészítése:
Az ecetet, olajat, rozmaringot elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a hússzeleteket. 30-40 percig marináljuk, közben a grillsütőt előkészítjük. Közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk a húst. Mindkét oldalát 8-10 percig sütjük,ízlés szerint.
Hozzávalói:
– 3 szelet bárányhús
– 1 ek rozmaring levél
– 2 ek balzsamecet
– 1 tk olívaolaj
– só, őrölt bors
——————————————————-
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikehttp://receptelek.hu/receptek/recept_barannyal-toltott-paradicsompaprika_2659.php
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFincsiiiii bárányhusis hamika:
Vágjuk le a zsíros részeket a hússzeletelőkről, és húzzuk őket nyársra, hogy egyenletesen süljenek. Egy nehéz nyeles lábasban (zománcozott vas vagy nehéz rozsdamentes acél) forrósítsuk fel az olajat. A szelet mindkét oldalát süssük meg. Először az egyik oldalt süssük barnára, majd fordítsuk meg, és sózzuk meg a megpirított oldalát. Süssük a másik oldalt közepesen sültre. Tegyük a szeleteket lapostányérra. Készítsük el a többi szeletet, és tegyük azokat is tányérra.
Öntsük le a zsírt, és adjuk hozzá a vörösbort. Közepes lángon melegítsük, amíg a bormennyiség lassan a felére csökken. Nyomjuk át egy kis passzírozón a sült fokhagymagerezdeket, és adjuk hozzá a serpenyő tartalmához, vajjal együtt. Keverjük meg egy picit, hogy a vaj beleolvadjon a mártásba.
Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot. Egy személynek két szeletet tálaljunk a mártással, adjuk hozzá a lapostányéron maradt levet is. Tegyük rá a húsra a sajtot.
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemszálakkal. Zöldség-„tésztával” tálaljuk.
(4 adag)
Kalória = 630 kcal / adag
Ekészítési idő = kb. 45 perc
Hozzávalók Mennyiségek
olívaolaj 2 dl
bárányhátszín 8 szelet
kecskesajt 28 g
vörösbor 1 csésze
vaj 1 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 6 szál
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike