Miért ajánlatos használni az állati eredetű tej mellet a növényekből készült tejet?
Válaszok
2012-9-5
Szolo mondja:
A növényi tejek közös jellemzője, hogy az állati eredetű tejnél kisebb a fehérjéjük, nagyobb a szénhidráttartalmuk, valamint kedvezőbb a zsírsavösszetételük és élelmi rostokat is tartalmaznak, ám kivétel nélkül koleszterinmentesek.A szójából készült termékekhez hasonló élelmiszereket gyártanak még zabból, rizsből, kölesből és búzából, illetve kókuszpálma terméséből tejet.
Olyan szempontból szerintem fontos termékek a növényi tejek, hogy vannak olyan fajták amiket cukorbetegek és laktóz,fehérje érzékenyek és még a vegák is fogyaszthatnak.
A növényi tejek közös jellemzője, hogy az állati eredetű tejnél kisebb a fehérjéjük, nagyobb a szénhidráttartalmuk, valamint kedvezőbb a zsírsavösszetételük és élelmi rostokat is tartalmaznak, ám kivétel nélkül koleszterinmentesek.A szójából készült termékekhez hasonló élelmiszereket gyártanak még zabból, rizsből, kölesből és búzából, illetve kókuszpálma terméséből tejet.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeOlyan szempontból szerintem fontos termékek a növényi tejek, hogy vannak olyan fajták amiket cukorbetegek és laktóz,fehérje érzékenyek és még a vegák is fogyaszthatnak.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeén a rizstejről hallottam már
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikebiztosan finomak ezek? nem hangzik túl bizalomgerjesztően…
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike