Azt látom, hogy zöld és jó nagy levelek, de mi készíthető belőle? Gondolom főzelék, vagy nem?
Válaszok
2012-4-14
Marika mondja:
Az én családom imádja: a mangold leveleket sós vízbe megfőzöm,jól lecsöpögtetem, összevágom és leturmixolom. Olajon megfuttatok apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymával párolom. Belekeverem a mangoldpürét, és juhtúrót. Sózom, bazsalikommal és borssal fűszerezem. Leveles vajastésztát kis négyzetekre vágok, és ebbe töltöm, majd kisütöm.
A mangoldnak magas a C vitamin tartalma ezért is egészséges. Úgy készítheted a leveleket, mint a parajt, akár főzeléknek is. Én kissé sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem, és fokhagymás, sós, reszelt szerecsendióval és borssal ízesített tejföllel keverem el. Sült csirkével tálalom.
A mángoldot alaposan mosd le, vágd csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát pirítsd át kevés vajon, majd add hozzá a mángoldot is és rövid ideig párold át. Amikor kihűlt keverj hozzá 2-3 tojást. Ha túl lágy a massza kenyérdarabkával, vagy zsemlemorzsáva, esetleg 1-2 kanál főtt rizsel dúsíthatod. Fűszerezd sóval, borssal, szórd meg zsemlemorzsával és forró olajban, vagy tepsire téve süsd meg.
Fehér, lila vagy piros levélnyele vastag, levele húsos, sötétzöld, igazán dekoratív zöldségféle, finom és egyesíti magában a spenót, a spárga és a rebarbara tulajdonságait.
Zöld leveleit a spenóthoz hasonlóan készíthetjük el. Gyakorlatilag minden olyan ételhez remek, amit spenóttal készítünk. Keverhetjük zöldsalátákhoz nyersen is.
Kis fokhagymás vajon megpárolva, tejszínnel a levélmángold kiváló körete halaknak, húsoknak. Burgonyával is keverhetjük. Vannak, akik kirántják a leveleket.
Az én családom imádja: a mangold leveleket sós vízbe megfőzöm,jól lecsöpögtetem, összevágom és leturmixolom. Olajon megfuttatok apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymával párolom. Belekeverem a mangoldpürét, és juhtúrót. Sózom, bazsalikommal és borssal fűszerezem. Leveles vajastésztát kis négyzetekre vágok, és ebbe töltöm, majd kisütöm.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA mangoldnak magas a C vitamin tartalma ezért is egészséges. Úgy készítheted a leveleket, mint a parajt, akár főzeléknek is. Én kissé sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem, és fokhagymás, sós, reszelt szerecsendióval és borssal ízesített tejföllel keverem el. Sült csirkével tálalom.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeHűha ilyet találtam érdekesen hangzik: Mángoldfasírt
-50 dkg mángold
-egy fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2-3 tojás
-zsemlemorzsa, vaj, olaj
A mángoldot alaposan mosd le, vágd csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát pirítsd át kevés vajon, majd add hozzá a mángoldot is és rövid ideig párold át. Amikor kihűlt keverj hozzá 2-3 tojást. Ha túl lágy a massza kenyérdarabkával, vagy zsemlemorzsáva, esetleg 1-2 kanál főtt rizsel dúsíthatod. Fűszerezd sóval, borssal, szórd meg zsemlemorzsával és forró olajban, vagy tepsire téve süsd meg.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeFehér, lila vagy piros levélnyele vastag, levele húsos, sötétzöld, igazán dekoratív zöldségféle, finom és egyesíti magában a spenót, a spárga és a rebarbara tulajdonságait.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeZöld leveleit a spenóthoz hasonlóan készíthetjük el. Gyakorlatilag minden olyan ételhez remek, amit spenóttal készítünk. Keverhetjük zöldsalátákhoz nyersen is.
Kis fokhagymás vajon megpárolva, tejszínnel a levélmángold kiváló körete halaknak, húsoknak. Burgonyával is keverhetjük. Vannak, akik kirántják a leveleket.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike