A kolleginához hasonlóan én mézes recepteket fogadnék nagy tisztelettel és köszönettel Tőletek! 🙂
Válaszok
2012-9-21
Ritus mondja:
Joghurtos-mézes almakrémleves
4 nagy alma, meghámozva,magháza kivágva és cikkekre vágva
1 evőkanál barna cukor
1-2 cikk citrom
2 evőkanál méz
1 csipet őrölt fahéj
3 dl joghurt
Az almát annyi vízben amennyi ellepi felteszed főni. A cukorral és a citrommal ízesíted, és pár perc alatt puhára főzöd. A citromot kiveszed majd az almát a főzőlevével egy turmixgépben vagy botmixerrel pépesíted. A mézzel és a fahéjjal ízesíted, a joghurttal összekevered, és kicsit lehűtöd. Majd elfogyasztjátok 😀
A vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (illetve borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előveszek egy tapadásmentes tepsit, vagy egy simát kibélelek sütőpapírral. A húsdarabokat megforgatom a pácban, a tepsire rakom, és 15-20 percig sütöm. Ezután rájuk kenem a maradék pácot, megszórom őket szezámmaggal, és még kb. 15 perc alatt készre sütöm. Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.<–
Joghurtos-mézes almakrémleves
4 nagy alma, meghámozva,magháza kivágva és cikkekre vágva
1 evőkanál barna cukor
1-2 cikk citrom
2 evőkanál méz
1 csipet őrölt fahéj
3 dl joghurt
Az almát annyi vízben amennyi ellepi felteszed főni. A cukorral és a citrommal ízesíted, és pár perc alatt puhára főzöd. A citromot kiveszed majd az almát a főzőlevével egy turmixgépben vagy botmixerrel pépesíted. A mézzel és a fahéjjal ízesíted, a joghurttal összekevered, és kicsit lehűtöd. Majd elfogyasztjátok 😀
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike-> Hozzávalók (2 fős adag):
4 kicsontozott, lebőrözött csirke felső comb
-3 evőkanál mustár
-3 evőkanál méz
-1 evőkanál vaj
– szezámmag
-1 kávéskanál paprika
-só,bors
A vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (illetve borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előveszek egy tapadásmentes tepsit, vagy egy simát kibélelek sütőpapírral. A húsdarabokat megforgatom a pácban, a tepsire rakom, és 15-20 percig sütöm. Ezután rájuk kenem a maradék pácot, megszórom őket szezámmaggal, és még kb. 15 perc alatt készre sütöm. Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.<–
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike