3
Melyik zsírok nem számítanak ellenségnek?
Hellósztok! Sajna kifejtésre nem került ahol hallottam, hogy a szervezetnek igenis szüksége van a zsírokra, csak az nem mindegy, hogy milyenre. Azt hittem, hogy állati és növényi zsír van csak, pedig megütötte a fülemet, hogy több osztályba is lehet sorolni még ezeket. Mi az amit jó ha megkap a szervezet és mi az ami nem jó?
Összetételük alapján vannak telített és telítetlen zsírsavak. Az állati eredetű zsírok a telítettek. Ezek nehezebben emészthetőek, és a káros koleszterin kialakulását okozzák. A halakban viszont telítetlen zsírsavak vannak, ezért egészséges. A novényi olajokat telítetlen zsírsavak jellemzik, ezért egészségesebbek. Biztosan nem valami tudományos, de a konkluzió: halak, növényi eredetű élelmiszerek egészségesebbek, mint az állati eredetűek. A zsír az ami az elhízást legjobban előidézi, jobban hízlal mint a szénhidrát. Valóban a zsírra szükségünk van, vannak vitaminok melyek zsban oldódnak.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA “minőség többet számít, mint a mennyiség” ez igaz a zsírokra is.Egyesek hatékonyak tehát fogyaszthatók minden nap míg a többiek károsak az ő fogyasztásukat vissza kell szorítani, vagy épp teljesen beszüntetni. Az egészséges zsírok növényekből származnak és szoba hőmérsékleten folyékonyak lesznek, az egészségtelenek pedig szilárdak maradnak pl ami vajban és margarinban található.
Bezony! A zsír nem ellenség csak jó kell alkalmazni és beleilleszteni az étrendbe! Az alacsony zsírbevitel éhségérzetet generál. Alma jól írta, a megfelelő zsírok gyorsítják az anyagcserét és felgyorsítja a zsírégetést.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike