Bennem is felmerült a kérdés mi az egészséges a családomnak. Sokat kutattam, és még jobban összekeveredtem. Az igaz, hogy a zsírra szüksége van a szervezetünknek, hiszen vannak zsírban oldódó vitaminok is. Tehát időnként zsírt használok, nekem bevált a libazsír is, főként főzelékekhez használom. A sertés pörkölthöz sertés zsírt. A többi ételt étolajjal főzöm. Mert dönteni nem tudok.
A mangalica zsír is állati eredetű zsír. Szerintem hatásában nincs különbség, a sertészsír az sertészsír. Most divatosabb a mangalica, szerintem ennyi az egész. Így vélekedek az oliva olajról is. Most ez a trendi. Hogy melyik az egészséges, arról az a véleményem, hogy mértékkel használva egyik sem árthat.
Sokat foglalkoztam a témával. Kiokosodtam: Vannak a telített zsírsavak, ezek az állati eredetű zsírok, a növényi eredtű zsiradékokban telítetlen zsírsavakat találunk. Olvastam, hogy ha nagy mennyiségű telített zsírsavat fogyasztunk, akkor nő a szív, és érrendszeri megbetegedések kockázata, és nő a vérn koleszterin szintje, ami, súlyos betegség kialakulásának okozója lehet.Olvastam, hogy a libazsír és a kacsazsír telített zsírsavakban szegényebb, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban pedig gazdagabb, mint más állati eredetű zsírok.. Ezért ezeket a zsírokat bátrabban használom.Többféle olajról is olvastam, napraforó, repce, oliva, mandula… Nem egyértelmű a megítélés. Én a napraforgó olajat választottam. A margarinról sem tudtam megállapítani, hogy egészséges e, én továbbra is a baromfi zsírokat kenem a rozskenyeremre.
Nehéz ezen kiigazodni, aki hisz a mangalica hús másságában, azt az ellenkezőjéről meggyőzni bajos. Ami azt illeti én is más ízűnek érzem, persze ettől még lehet hogy az egészségre gyakorolt hatása nem jobb.
Én nem hiszem hogy a mangalica zsír egészségesebb lenne, mint a közönséges sertés zsír. Én hiszek az oliva olajba. Azt hallottam, még a srtoke megelőzésében is hasznos, és csökkenti a vér koleszterin szintjét. Sőt kiemeli az ételek ízét, nagyon fincsi a salátákra.
Én napraforgó olajat használok a főzéshez, a salátákhoz olivaolajat. Igaz nem néztem utána, de azt hallom sok helyen, hogy egészségesebb mint a zsír.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeNálunk anya már évek óta mangalica zsírral főz, hiába mondom neki, hogy én fogyózok. Azt mondja ez a zsír egészséges. Hát még megvagyunk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeBennem is felmerült a kérdés mi az egészséges a családomnak. Sokat kutattam, és még jobban összekeveredtem. Az igaz, hogy a zsírra szüksége van a szervezetünknek, hiszen vannak zsírban oldódó vitaminok is. Tehát időnként zsírt használok, nekem bevált a libazsír is, főként főzelékekhez használom. A sertés pörkölthöz sertés zsírt. A többi ételt étolajjal főzöm. Mert dönteni nem tudok.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA mangalica zsír is állati eredetű zsír. Szerintem hatásában nincs különbség, a sertészsír az sertészsír. Most divatosabb a mangalica, szerintem ennyi az egész. Így vélekedek az oliva olajról is. Most ez a trendi. Hogy melyik az egészséges, arról az a véleményem, hogy mértékkel használva egyik sem árthat.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSokat foglalkoztam a témával. Kiokosodtam: Vannak a telített zsírsavak, ezek az állati eredetű zsírok, a növényi eredtű zsiradékokban telítetlen zsírsavakat találunk. Olvastam, hogy ha nagy mennyiségű telített zsírsavat fogyasztunk, akkor nő a szív, és érrendszeri megbetegedések kockázata, és nő a vérn koleszterin szintje, ami, súlyos betegség kialakulásának okozója lehet.Olvastam, hogy a libazsír és a kacsazsír telített zsírsavakban szegényebb, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban pedig gazdagabb, mint más állati eredetű zsírok.. Ezért ezeket a zsírokat bátrabban használom.Többféle olajról is olvastam, napraforó, repce, oliva, mandula… Nem egyértelmű a megítélés. Én a napraforgó olajat választottam. A margarinról sem tudtam megállapítani, hogy egészséges e, én továbbra is a baromfi zsírokat kenem a rozskenyeremre.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeNehéz ezen kiigazodni, aki hisz a mangalica hús másságában, azt az ellenkezőjéről meggyőzni bajos. Ami azt illeti én is más ízűnek érzem, persze ettől még lehet hogy az egészségre gyakorolt hatása nem jobb.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉn nem hiszem hogy a mangalica zsír egészségesebb lenne, mint a közönséges sertés zsír. Én hiszek az oliva olajba. Azt hallottam, még a srtoke megelőzésében is hasznos, és csökkenti a vér koleszterin szintjét. Sőt kiemeli az ételek ízét, nagyon fincsi a salátákra.
Figyelem! A kókuszolaj és a pálmaolaj emeli a vér koleszterin szintjét!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike