Láttam ma a halasnál a pultban és akció volt vettem is, de mit készítsek belőle?
Válaszok
2012-6-16
Andika mondja:
Itt egy pár link válogass 🙂
Egyébként ettél már kagylót vagy ez lesz az első? Én görögben próbáltam egyszer de annyi elég is volt belőle, nem mondom meg én minek éreztem, nem akarom elvenni előre a kedved. 🙂
Ez de befigyel: kagylós póréhagyma-saláta currys öntettel
Hozzávalók:
16 db póréhagyma (fehér része)
2l kagyló
Fél kk curry
Néhány turbolyalevél
Só és őrölt bors
A halléhez:
500g halaprólék (fej, gerinc, stb.)
Fél hagyma, melybe beleszúrunk 1 szegfűszeget
30g zellerszár
1 csokor friss fűszernövény
(fél babérlevél, 1 ág kakukkfű, 4 szál petrezselyem)
Elkészítése:
1. Elkészítjük a hallevet: 6 dl vízzel föltesszük főni a hozzávalókat, felforraljuk, lehabozzuk, majd kis lángon 30 percig főzzük. Leszűrjük.
2. A kagylót több vízben megmossuk. 5 percig, lefedve, erős lángon főzzük, amíg az összes héj kinyílik. Főzés alatt gyakran megrázzuk a lábost. A kagylót leszűrjük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kiszedjük a kagylóhúst a héjából. Félretesszük.
3. Megmossuk a póréhagymát. 10-12 percig gőzöljük, enyhén megsózzuk.
4. Leszűrjük a kagylók főzőlevét, összeöntjük a hallével és a curryvel. Felforraljuk, besűrítjük 2-2,5 decire. Megborsozzuk, és 1-2 percre beledobjuk a kagylókat, hogy felmelegedjenek.
5. Leszűrjük a póréhagymát, és 4 tányéron elosztjuk. Körérakjuk a kagylókat, leöntjük a currys szósszal, turbolyalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Itt egy pár link válogass 🙂
Egyébként ettél már kagylót vagy ez lesz az első? Én görögben próbáltam egyszer de annyi elég is volt belőle, nem mondom meg én minek éreztem, nem akarom elvenni előre a kedved. 🙂
http://www.mindmegette.hu/kagylos-rizotto.recept
http://www.nosalty.hu/recept/medvehagymas-kagylos-farfalle
Jó étvágy!
http://etelek.net/kagylos-garnela-tartarmartasos-salataval
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikehttp://www.nosalty.hu/recept/kagylos-koktelsalata ezafincsiii
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeEz de befigyel: kagylós póréhagyma-saláta currys öntettel
Hozzávalók:
16 db póréhagyma (fehér része)
2l kagyló
Fél kk curry
Néhány turbolyalevél
Só és őrölt bors
A halléhez:
500g halaprólék (fej, gerinc, stb.)
Fél hagyma, melybe beleszúrunk 1 szegfűszeget
30g zellerszár
1 csokor friss fűszernövény
(fél babérlevél, 1 ág kakukkfű, 4 szál petrezselyem)
Elkészítése:
1. Elkészítjük a hallevet: 6 dl vízzel föltesszük főni a hozzávalókat, felforraljuk, lehabozzuk, majd kis lángon 30 percig főzzük. Leszűrjük.
2. A kagylót több vízben megmossuk. 5 percig, lefedve, erős lángon főzzük, amíg az összes héj kinyílik. Főzés alatt gyakran megrázzuk a lábost. A kagylót leszűrjük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kiszedjük a kagylóhúst a héjából. Félretesszük.
3. Megmossuk a póréhagymát. 10-12 percig gőzöljük, enyhén megsózzuk.
4. Leszűrjük a kagylók főzőlevét, összeöntjük a hallével és a curryvel. Felforraljuk, besűrítjük 2-2,5 decire. Megborsozzuk, és 1-2 percre beledobjuk a kagylókat, hogy felmelegedjenek.
5. Leszűrjük a póréhagymát, és 4 tányéron elosztjuk. Körérakjuk a kagylókat, leöntjük a currys szósszal, turbolyalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeCsak egészségeset tudsz készíteni belőle, mint minden tenger gyümölcseiből.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike