3
Babos recept?
mondhatni rákattantam a babokra, csak ötlet híján vagyok, és innen kaptam már sok finomságot, gondoltam titeket kérdezlek meg, hogy a bab kapcsán mivel is tudnám bővíteni a saját diétás receptkönyvemet $smile$
Babos tészta:
Gyúrj tésztát: lásd: fogyokurablog.hu oldal.
A babot főzd meg,szűrd le, és törd össze, olajon pirítsd meg.Kissé sózd meg. A megpirított babra tedd rá a kifőzött széles metéltre vágott házi tésztát. Újramelegítve még finomabb mint frissen.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeBabos csirkecombi 🙂
8 db felső csirkecomb (kicsontozva)
1 hagyma
3 sárgarépa
2 zellerszár
40 dkg konzerv fehérbab
1 ek. kakukkfű
1 cs.petrezselyem
1 babérlevél
2 ek. olaj
só, bors
5 dl húsleves
A csontozott csirkecombokat vágjuk kicsi darabokra. A zöldségeket tisztítsuk meg vágjuk kockára. Az olajat hevítsük fel és pirítsuk meg rajta a húst ízesítsük sóval, borssal. A csirkehús nagyon hamar megpirul, ekkor adjuk hozzá a zöldségeket –kivéve a babot- és pároljuk így néhány percig. Most jöhetnek a zöld fűszerek és a húsleves. Ebben egy fedő alatt főzzük puhára a ragut. Amikor már majdnem minden puha az edényben – tehát kb. az utolsó 5 percben- adjuk hozzá a babot. Ha kész van tálaljuk melegen meghintve egy kis friss petrezselyemmel.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeHát tudok, és nagy kedvencem is…. nem más mint a diétás chilisbab:))
Hozzávalók
Fél kg csirkemell vagy pulykacomb
3 bögre bab
2 bögre kukorica
2 kis paradicsomkonzerv
só, bors, őrölt chili
paprika, oregánó, fokhagyma granulátum, cayennebors
A többit copy-zom:
Elkészítés
Mindennek a legfontosabb titka, hogy a marha illetve a sokak által kedvelt sertéshús helyett, finom és friss csirke, avagy pulykamellet készítsünk elő. A tisztítás után apróra – tényleg apróra illik vágni a húst, hogy evés közben ne érezzük sem száraznak, sem rágósnak. Akik ódzkodnak ettől a verziótól, nyugodtan használhatnak pulykacombot is. Vannak olyan helyek, például a közeli húsbolt, ahol hajlandóak nekünk ledarálni, ilyenkor nyert ügyünk van. Amennyiben ez nem a mi napunk, válasszul az apróra vágott mellet.Olivaolajon pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fél kiló húst. Ha az lepirult, öntsük rá az általunk készített fűszerkeveréket. Ebben az a legjobb, hogy ha egyesével vásároljuk meg a keveréket, abban semmilyen adalékanyag nem lesz (így a cellulitiszunknak is üzenünk egy csúnyát), illetve felesleges cukorral sem tömjük a zsírpárnákat. A fűszerkeverékbe tegyünk: egy kávéskanál chili paprikát, egy kávéskanál konyhasót, fél kávéskanál fokhagyma granulátumot, egy kávéskanál oregánót, egy kávéskanál őrölt fekete borsot és egy kis cayenneborsot is. Persze az arányok változhatnak. Ne tegyük bele az összes keveréket egyszerre…kóstolgatás után mindenki a szája íze szerint alakíthatja. Ezután két kisebb paradicsompüré konzervet is tegyünk hozzá – aranyos anyáktól és nagymamáktól azonban ez teljesen bioként is beszerezhető. 😉 Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és főzzük 15-20 percig!Tegyünk hozzá két bögre (már kiolvasztott) fagyasztott kukoricát. Inkább ezt, mint a konzervet, hiszen azoknak a levéhez is tesznek cukrot. A körül-belül két bögrényi babot, amit előző este beáztattunk, amikor már megpárolódott a kukorica, ráborítjuk az egészre. A chilis bab állaga akkor jó, ha leveses, amikor beleöntjük az összes hozzávalót, de mire megfő, kissé főzelékszerű lesz. Addig főzzük, amíg össze nem érnek az ízek. Ha kell, utánízesítünk.Jó étvágyat!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike