3
Egzotikus étel?
Segítséget kérnék, a páromnak szeretnék ma estére valami finom különlegességet csinálni van ötletetek?
Segítséget kérnék, a páromnak szeretnék ma estére valami finom különlegességet csinálni van ötletetek?
Fincsi:) Egzotikus sajtsaláta recept
Elkészítés:
Az edami sajtot, az almát és az ananászt egyforma hasábokra vágjuk fel, maj hozzáadjuk a megmosott szőlőszemeket. A gyümölcsökből egy – két darabot félreteszünk a díszítéshez. A majonézből készítsünk tejszínes mártást, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, fűszerekkel ízesítsük és majd ízlés szerint sózzuk. A mártást a salátára öntjük, és lazán összekeverjük az egészet, de ügyeljünk rá, hogy a szőlőszemek ne törjenek meg. Fél órán keresztül érleljük hűtőszekrényben, majd a félretett gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Vékony barnakenyér szeleteket vagy pirítós kenyeret kínáljunk hozzá. Az étel elkészítése 50 percet vesz igénybe.
Hozzávalók:
Hány személyre: 4
20 dkg edami sajt
2 savanykás alma
10 dkg ananász (konzerv is lehet)
20 dkg szőlő (befőtt is lehet)
3 evőkanál majonéz
fél dl tejszín
2 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cayenne-i bors vagy pirospaprika
1 mokkáskanál gyömbérreszelék
csipetnyi finomított só
Elkészítés ideje: 30 perc
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉs ez?
Kínai tészta szezámmagos csirkével
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg spagetti tészta (vagy inkább valami lazább)
2 sárgarépa
3 közepes fej vöröshagyma
2 közepes fej lilahagyma
1 kis fej káposzta
szójaszósz
olaj
A húshoz:
50 dkg panírozott csirkemell (megoldható más húsból is)
1 nagy pohár ketchup
2-3 evőkanál méz
1 csepp ecet
2-3 evőkanál szezámmag
2 evőkanál édesítő
Elkészítés:
1. A tésztát megfőzzük. A zöldségeket vékonyra szeleteljük, és kevés olajon, ízlés szerint fűszerezve sóval, borssal megpároljuk.
2. Ha kész a zöldség, a szójaszószt ráöntjük, és apránként hozzáadjuk a leszűrt tésztát. Ezzel a tészta el is készült.
3. A húst forró olajban kisütjük, majd vékony szeletekre vágjuk.
4. A többi hozzávalót összekeverjük, majd tűzön kb. 2-3 percig összemelegítjük. Levéve a gázról a vékony csíkokra vágott húst beleforgatjuk.
5. A tésztával együtt tálaljuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeLassan találunk neked, bocsi, de ittvan ez is:
Tejszínes garnélarák recept
hozzávalók 4 főre
60 dkg konyhakész garnéla
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl főzőtejszín
só
bors
1 db citrom
1 dl olaj
Elkészítés
Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a rákok mindkét oldalát átsütjük.
Utána megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd egy citrom levét is hozzáadjuk.
Pár percig sütjük, majd ráöntjük a tejszínt és összefőzzük, addig, míg be nem sűrűsödik. Rizzsel és citrommal szoktam tálalni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike