Nem vagyok képben, hogy melyik hizlaló és melyik nem vagy kevésbé…
Válaszok
2012-7-31
Babou mondja:
A zsíros szalámi,at kell kerülni, ilyen az uzsonna szalámi, a téliszalámi, a szárazkolbászok. A sonkafélék soványnak számítanak, de tudnod kell, hogy ezekben is magas a só tartalom ami nem szerencsés sem a fogyókúra idején, sem egyébként.
Én pulykasonkát és párizsit szoktam enni.
A huhogóknak! Igen tudom, hogy jobb nem tudni mi van a párizsiba, de én a pulykapárizsit szeretem és szerintem jobb mint ha valami zsíros húst ennék.
A felvágottak kalóriatartalma közepes kategóriában van; szénhidráttartalmuk viszonylag alacsony, ellenben fehérje- és zsírtartalmuk elég magas.
A felvágottakban, húskészítményekben található zsírok leginkább telített zsírok, melyek kiváló energiaforrást biztosítanak.
A szénhidrátégető üzemmódból zsírégető üzemmódba való áttérésnél a felvágottak, húskészítmények és egyéb húsok fogyasztása kulcsfontosságú.
A zsírégető üzemmód lényege, hogy olyankor a szervezet testzsírt használ elsődleges energiaforrásként, ami a fogyás legfőbb katalizátora…”
A családban a nagyfater kitiltotta a ma ismeretes felvágyottak nagy részét és csak az oldschool zsírdarabok maradtak meg… hozzáteszem, hogy csak akkor pihent amikor aludni ment, így ledolgozta bőven.
Amelyik húsok pl. csirkemell meg ilyenek amúgy sem, az felvágottban sem, de van kivétel persze. A szalonnák, kolbászok, disznósajt és ilyenek pedig energiabombák és építő hatással vannak a test tömegére.
Az asszony bírt rá, hogy írjak, mi itthon semmi ilyet nem eszünk, bizonytalan összetevőjű dolgok ezek, tudom, mert a húsiparban dolgoztam. Jobb a tiszta, egyféle anyagú és nem turmixolt felvágottat enni.
A zsíros szalámi,at kell kerülni, ilyen az uzsonna szalámi, a téliszalámi, a szárazkolbászok. A sonkafélék soványnak számítanak, de tudnod kell, hogy ezekben is magas a só tartalom ami nem szerencsés sem a fogyókúra idején, sem egyébként.
Én pulykasonkát és párizsit szoktam enni.
A huhogóknak! Igen tudom, hogy jobb nem tudni mi van a párizsiba, de én a pulykapárizsit szeretem és szerintem jobb mint ha valami zsíros húst ennék.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeSzerintem kerüljük a párizsi minden formáját….
Én szeretem a párizsit, legyen az bármilyen inkább azt eszek mint zsíros szalonnát vagy kolbászt
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉn is a pulyka husisat imádom
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeLoptam 🙂 ezen az oldalon van egy kalórai táblázat is a felvágottakról :http://www.fogyas.info/tapanyag-kaloria-energia-tablazat_kcal-kalkulator.php#felvagottak
“Felvágottak kalóriatartalma
A felvágottak kalóriatartalma közepes kategóriában van; szénhidráttartalmuk viszonylag alacsony, ellenben fehérje- és zsírtartalmuk elég magas.
A felvágottakban, húskészítményekben található zsírok leginkább telített zsírok, melyek kiváló energiaforrást biztosítanak.
A szénhidrátégető üzemmódból zsírégető üzemmódba való áttérésnél a felvágottak, húskészítmények és egyéb húsok fogyasztása kulcsfontosságú.
A zsírégető üzemmód lényege, hogy olyankor a szervezet testzsírt használ elsődleges energiaforrásként, ami a fogyás legfőbb katalizátora…”
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA családban a nagyfater kitiltotta a ma ismeretes felvágyottak nagy részét és csak az oldschool zsírdarabok maradtak meg… hozzáteszem, hogy csak akkor pihent amikor aludni ment, így ledolgozta bőven.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeAmelyik húsok pl. csirkemell meg ilyenek amúgy sem, az felvágottban sem, de van kivétel persze. A szalonnák, kolbászok, disznósajt és ilyenek pedig energiabombák és építő hatással vannak a test tömegére.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeAz asszony bírt rá, hogy írjak, mi itthon semmi ilyet nem eszünk, bizonytalan összetevőjű dolgok ezek, tudom, mert a húsiparban dolgoztam. Jobb a tiszta, egyféle anyagú és nem turmixolt felvágottat enni.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeén hármat tutira kihagyok: 1. zsíros, 2. sertés, 3. túl olcsó!
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeA színhúsok a legjobbak a többit hagyd a pultban, mert zsírosak.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike