2
Diétás sali öntetnek mi számít?
Benne vagyok abba h magamnak készítsem el, de mit és hogyan? Nem vagyok guru a konyhában de ez menne és kellene a változatosság mert a salikat megunom különben hamar.
Benne vagyok abba h magamnak készítsem el, de mit és hogyan? Nem vagyok guru a konyhában de ez menne és kellene a változatosság mert a salikat megunom különben hamar.
a cukrot mindenképp hagyd ki belőle bármit is írjon a recept
Salátaöntet (kb 3 dl – 6-8 adag):
• egy kis fej lilahagyma fele
• 1,5 dl mandulatej (Alpro cukrozatlan, mert 1 dl csak 13 Kcal és 0,1 g CH)
• 1-1,5 dl víz
• 1 csapott kávéskanál konjac liszt
• 1 evőkanál kókuszolaj vagy extraszűz olíva olaj
• só, édesítő, citromlé ízlés szerint
• friss kapor
Elkészítés:
A hozzávalókat a friss kapron kívül egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk, amikor már besűrűsödött hozzáadjuk a kaprot is és azzal is összedolgozzuk. Ha túl sűrűnek találjuk az öntetet, egy kis vízzel tovább hígíthatjuk. A végén hozzáadjuk a friss aprított kaprot.
A konjac liszt sűríti be és lesz tőle krémes állaga – 1 teáskanál konjac liszt tápanyag tartalma gyakorlatilag 0 – csak vízben oldódó növényi rostból áll. Bármilyen más zöld-fűszerrel is elkészíthető – sőt csak fokhagymásan is. (hagyma helyett)
Az egésznek a tápanyag tartalma:
Energia: 100 Kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 2,3 g
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike