A nevemről jutott eszembe, hogy csípem a nyúlhúst, tudnátok valami receptet ami jó fincsi?
Válaszok
2012-3-10
Zoárd mondja:
A nyúlhús valóban nagyon finom, és egészséges is. Nálunk csak ritkán van, és csak nagy családi összejövetelen. Receptet nem írok le, de tuti nyúlrecepteket találsz a http://tetrabbit.eu/receptek.html oldalon. Amit ajánlok az a zöldségekkel párolt nyúlcomb, mivel mi ezt próbáltuk ki, és bejött.
Loptam neked:) 1 db kilós nyúl, 3 vagy 4 kanál mustár, 2 dkb sós, puha vaj, fél liter sovány tej. Elkészítés: Kívül-belül kenjük meg a nyulat a vajjal alaposan elkevert mustárral. Egy óráig süssük forró sütőben, közben kétszer-háromszor forgassuk meg. Amikor már félig megsült, adjunk hozzá egy pohár langyos vizet. Vegyük ki a nyulat a tepsiből, és öblítsük ki a tepsit a fél pohár tejjel. Locsoljuk meg a nyulat az így kapott mártással. Zöldségpürével (sárgarépa, karalábé, “kevés burgonya”) tálaljuk.
A nyúlhús valóban nagyon finom, és egészséges is. Nálunk csak ritkán van, és csak nagy családi összejövetelen. Receptet nem írok le, de tuti nyúlrecepteket találsz a
http://tetrabbit.eu/receptek.html oldalon. Amit ajánlok az a zöldségekkel párolt nyúlcomb, mivel mi ezt próbáltuk ki, és bejött.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeLoptam neked:) 1 db kilós nyúl, 3 vagy 4 kanál mustár, 2 dkb sós, puha vaj, fél liter sovány tej. Elkészítés: Kívül-belül kenjük meg a nyulat a vajjal alaposan elkevert mustárral. Egy óráig süssük forró sütőben, közben kétszer-háromszor forgassuk meg. Amikor már félig megsült, adjunk hozzá egy pohár langyos vizet. Vegyük ki a nyulat a tepsiből, és öblítsük ki a tepsit a fél pohár tejjel. Locsoljuk meg a nyulat az így kapott mártással. Zöldségpürével (sárgarépa, karalábé, “kevés burgonya”) tálaljuk.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike