4
Pulykás recept?
Baromi jó áron kaptam pulyka részeket, és sokat:) mit kezdjek vele, mit lehet belőle csinálni, kérek segítséget, köcce!
Baromi jó áron kaptam pulyka részeket, és sokat:) mit kezdjek vele, mit lehet belőle csinálni, kérek segítséget, köcce!
http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/pulyka?p=2
A pulyka nyak leves ISTENI 🙂
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeHm, ez fincsi lehet, nézd meg te is és még sok más jó kis recept is van én egy párat már kipróbáltam eddig mindegyik bejött:
http://fogyokurablog.hu/receptek/pulykamell-zoldsegre-halmozva
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikenicsak mit találtam neked:
Hozzávalók:
• 200 g pulykamellfilé
• 1 hagyma
• 1 piros paprika
• 1 zöld paprika
• 2 tortillalap
• 100 g tejszín (zsírszegény)
• chili
Elkészítés:
Csíkozd fel a pulykamellet, tisztísd meg és karikázd fel a hagymát és a paprikákat. A tortillát tedd mikroba sütőbe, és melegítsd 15 percig. Kevés olajat csurgass a serpenyőbe, és hevítsd fel. Süsd legalább 2 percig a pulykacsíkokat, add hozzá a hagymakarikákat és pirítsd így 1 percig. Tedd bele a paprikát, sózd, borsozd és keverj hozzá chilit. A zöldséges, pulykahúsos keveréket locsold meg tejszínnel, majd töltsd a tésztába.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislikeÉÉÉÉn meg ezt:)) —> Almás-mazsolás pulykamell
Hozzávalók: 1 db egész pulyka (6-8 kg-os), 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál kakukkfű, só, bors
» A töltelékhez: 1,5 pohár vadrizs, 0,5 kg fehér kenyér, 10 dkg vaj, 2 db vöröshagyma, 2 db zellerszár, 2 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál zsálya, 1 csomag zöldpetrezselyem, 0,5 kg sütőtök kis kockára vágv
» Almás-mazsolás töltelék 5 kg-os pulykához: pohár aprított zsemle, negyed pohár zöldpetrezselyem, fél pohár zellerszár, 1 teáskanál bazsalikom, háromnegyed teáskanál só, fél teáskanál pirospaprika,
A megtisztított pulykát mossuk meg hideg vízben alaposan, majd sóval és kakukkfűvel dörzsöljük be jól. Szobahőmérsékletű vajjal kenjük be, majd tegyük egy nagy tepsibe.
A töltelékhez főzzük meg a vadrizst bő vízben, majd csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálba tegyük a rizst, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, az olvasztott vajat, az összevágott hagymát, a felkockázott zellerszárat, a tököt, az aszalt gyümölcsöket, almát, pirított diót, fűszereket. Keverjük össze alaposan, és ezzel a töltelékkel töltsük meg a pulykát.
Öntsünk a pulyka alá a tepsibe egy kis vizet, és tegyük előmelegített sütőbe. Első fél órán keresztül 180-190 fokon, majd 140 fokon süssük 3-4 órán keresztül. Sütés közben pecsenyelével locsolgassuk. Köretként pasztinák pürét, párolt kelbimbót kínáljunk hozzá.
Ez a válasz hasznos volt számodra?
LikeDislike